Sisäsoutu ja soutuspinning

Sisäsoudulla kestävyyttä ja soutukuntoa kesäksi

Suomen talvi aiheuttaa luonnollisen katkoksen soutuharjoitteluun. Siinä, missä etelä- ja keskieurooppalaiset soutajat pystyvät harjoittelemaan soutua lähes ympärivuotisesti, joutuu suomalaiset soutajat siirtymään sisälle harjoittelemaan soutua. Parin viime vuosikymmen aikana soutajien talviharjoittelu on mullistunut Concept 2 -soutuergometrin myötä. Sisäsoutu on vähitellen kehittynyt omaksi urheilumuodokseen varsinaisen soudun rinnalla, ja osa soutajista onkin keskittynyt pelkästään sisäsoudussa kilpailemiseen.

Hämeenlinnan Soutajat on pyörittänyt Hämeenlinnassa soutuspinning toimintaa jo 2000- luvun alusta lähtien. Nykyisin toiminta pyörii yhteistyönä Boxinbox- salin kanssa Aulangontie 1:ssä.

Seuramme soutajat ovat ohjanneet soutuspinning-tunteja alusta alkaen talkoovoimin, ja niistä onkin muodostunut tärkeä osa seuramme toimintaa talvikaudella. Joonas Rokkanen on toiminut ohjaajana jo lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on kokenut konkari sekä soutajana että ohjaajana.

Soutuspinning on hyvä tapa nostaa kuntoa talvella. Tule siis kokeilemaan soutua ohjatuille tunneillemme Boxinbox -kuntokeskukseen Aulangontie 1:een.

Tutustu:

BOXINBOX