Sisäsoutu ja soutuspinning

Sisäsoudulla kestävyyttä ja soutukuntoa kesäksi

Suomen talvi aiheuttaa luonnollisen katkoksen soutuharjoitteluun. Siinä, missä etelä- ja keskieurooppalaiset soutajat pystyvät harjoittelemaan soutua lähes ympärivuotisesti, joutuu suomalaiset soutajat siirtymään sisälle harjoittelemaan soutua. Parin viime vuosikymmen aikana soutajien talviharjoittelu on mullistunut Concept 2 -soutuergometrin myötä. Sisäsoutu on vähitellen kehittynyt omaksi urheilumuodokseen varsinaisen soudun rinnalla ja osa soutajista onkin keskittynyt pelkästään sisäsoudussa kilpailemiseen.

Hämeenlinnan Soutajilla on ollut käytössään sisäsoutusali jo vuodesta 2000. Olemme toimineet kevääseen 2017 yhteistyössä Piukat paikat -kuntokeskuksen kanssa aluksi Lahdensivuntiellä ja nyt Aulangontiellä. Syksyllä 2017 sisäsoututoimintamme jatkuu uusissa tiloissa Boxinbox-kuntosailn kanssa, joka löytyy myös Aulangontie 1:stä. Osoite säilyy samana, mutta rakennus on eri.

Yhtäaikaa soutusalin perustamisen kanssa aloitettiin myös soutuspinning-tuntien ohjaaminen. Seuramme soutajat ovat ohjanneet soutuspinning-tunteja alusta alkaen talkoovoimin ja niistä onkin muodostunut tärkeä osa seuramme toimintaa talvikaudella.

Soutuspinning on hyvä tapa nostaa kuntoa talvella. Tule siis kokeilemaan soutua ohjatuille tunneillemme Boxinbox -kuntokeskukseen Aulangontie 1:een.

Tutustu:

BOXINBOX