Seuran esittely

Hämeenlinnan Soutajat on vuonna 1999 perustettu olympialuokan veneiden eli ulkohankaveneiden soutuun keskittynyt seura. Seuramme soutuvaja sijaitsee Kipinäniemessä Katumajärvellä aivan Vanajanlinnnan kupeessa. Katumajärvi tarjoaa luonnonkauniit maisemat ja erittäin hyvät olosuhteet soudun harrastamiselle. Suojaisella järvellä on pituutta noin kuusi kilometriä eikä siellä ole häiritsevää moottoriveneliikennettä.

Talvisin harjoittelemme Aulangontiellä vanhan Valtion Pukutehtaan tiloissa sijaitsevan Piukat paikat -kuntoklubin yhteydessä. Sisäsoutusaliamme käyttävät sekä seuramme omat soutajat että soutuspinning-asiakkat. Soutuspinning-tunteja on ohjattu talkoovoimin jo vuodesta 2000 lähtien ja Hämeenlinnan Soutajat onkin aivan ensimmäisiä soutuspinningiä ohjanneita seuroja Suomessa.

Hämeenlinnan Soutajat toivottavat kaikki soudusta kiinnostuneet tervetulleiksi harrastamaan tätä perinteikästä urheilulajia. Kaipaamme joukkoomme erityisesti nuoria soutajia, jotta seuramme hyvin alkanut taival saisi jatkoa. Seura on palkittu parhaana alle 23 vuotiaiden soutuseurana vuosina 2009 ja 2011.