Isoveneiden ja juniorien SM-kisoissa seuralle hieno menestys

4.9.2017

Olympialuokkien soudun isoveneiden ja juniorien SM-mitaleista kilpailtiin viikonloppuna Valkeakoskella. Hämeenlinnan Soutajien joukkue menestyi vaikeissa sivutuuliolosuhteissa erinomaisesti saavuttaen yhteensä viisi SM-mitalia ja lukuisia muita hyviä sijoituksia.

Lauantain lähdöissä Olivia Vanamo taisteli itsensä pronssille A-juniorityttöjen yksikössä. Alle 23-vuotiaiden yksiköissä nousujohteista kautta soutanut Samuli Seppälä ylsi väkevän esityksen ja kirikamppailun jälkeen hopealle Daniel Koskikunnaksen säestämänä: Koskikunnas oli lähdön neljäs. Tyttöjen B-juniorien nelosessa seuran nuoret lupaukset Kaisa Nevalainen, Matilda Vanamo, Hertta Gartz ja Ninni Kuosmanen taituroivat SM-pronssille.

Sunnuntaiksi saatiin aurinkoinen ja edellispäivääkin tuulisempi soutusää. Tämä ei kuitenkaan hämeenlinnalaisia hätkähdyttänyt. Ensin Kaisa Nevalainen souti vakuuttavalla esityksellä C-tyttöjen yksikön voittoon ja heti perään miesten nelonen ilman perämiestä hurjasteli pronssille kokoonpanossa Samuli Seppälä - Antti Kolari - Marko Anttila - Joonas Rokkanen. Naisten pariaironelonen (Kaisa Rokkanen - Riikka Mäkelä - Olivia Vanamo - Heidi Ruohonen) sijoittui neljänneksi samoin kuin samoin kuin miesten pariaironelonen (Seppälä - Kolari - Koskikunnas - J. Rokkanen). Hienon päivän kruunasivat Lauri Nevalaisen ja Riku Haaviston 4. Sija B-poikien pariairokaksikossa sekä Nevalaisen sijoittuminen neljänneksi poikien B-yksikössä. Matilda Vanamo oli B-tyttöjen yksikössä 7.

Soutajien kotimaisen kisakauden päättävät sprintit kahden viikon päästä Porvoossa.